GRADUATE SCHOOL OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESBIOTECHNOLOGY

ODTÜ Biyoteknoloji 25. Yıl Etkinliği (14 Kasım 2014)

Değerli Biyoteknoloji EABD Öğretim Üyeleri, Mezunlarımız ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Bildiğiniz üzere, Anabilim Dalımız, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Biyoloji, Kimya, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümlerinin katkılarıyla 1989 Yılında disiplinerarası bir program olarak kurulmuş ve Yüksek Lisans ve Doktora programları ile bugüne kadar gelmiştir. Başlıca uygulama alanları olan sanayi, tarım, tıp/ilaç ve çevre alanlarında gerek Ülkemizde gerekse Dünya’da Biyoteknoloji çalışmaları giderek önem kazanmış ve yeni yaklaşımlar ile farklı boyutlara taşınmıştır. ODTÜ Biyoteknoloji EABD olarak, bizler de, bu gelişime ayak uydurarak, bu alanlardaki uygulamalara yönelik Ülkemizin ihtiyacı olan mezunlar yetiştirme ve Biyoteknoloji araştırmalarına katkı sağlamak adına özverili bir şekilde emek vermekte ve önemli katkılar sağlamaktayız.

Yine bildiğiniz üzere, 2014 yılının EABD'mizin 25. Kuruluş yıldönümü nedeniyle, 14 Kasım 2014 tarihinde  bir günlük bir etkinlik gerçekleştirdik. Anabilim Dalımızın kuruluşundan bu güne kadar gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekli araştırma/çalışmalara yaptığı katkıları öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile paylaşalım istedik. Bu etkinlikte yapılan sunumların bir kısmını web sayfamız aracılığı ile etkinliğimize katılamayanlara aktarmanın yararlı olacağını düşündük.   Ayrıca, etkinlik kapsamında hazırlamış olduğumuz ODTÜ Biyoteknoloji 25. Yıl kitapçığına da yer verdik.

Katkı veren herkese sonsuz teşekkürlerimizle...

Saygılar,

ODTÜ Biyoteknoloji EABD Yürütme Komitesi Üyeleri

Prof. Dr. Filiz B. Dilek Prof. Dr. Nesrin Hasırcı Prof. Dr.İnci Eroğlu